Kunstneromvisning i Sverre Gullesens utstilling

28.10.2023

Artwork in gallery
Sverre Gullesen

NOUA har gleden av å ønske velkommen til gratis kunstneromvisning i Sverre Gullesens utstilling 'Strategier i betong' lørdag 28. oktober kl. 14.00 i NOUA visningsrom. 

Verkene til Sverre Gullesen har et materialbasert utgangspunkt. Gullesen presenterer skulpturer i betong støpt på stedet, der tekstile former fylles med betong. Massens tyngdekraft trekker innholdet nedover i formen, og materialets tetthet i kombinasjon med tørkeprosessen innvirker på skulpturens form og taktilitet. Sammen med Gullesens arbeider vises arkivbilder fra Erling Viksjøs fra Nasjonalmuseets arkiv. Viksjøs bygninger utfordrer manges forestillinger om hva som er stygg og pen arkitektur. Han var nyskapende og hadde et unikt samarbeid med flere kunstnere. Arkivbildene ser på hans utstrakte samarbeid med kunstnere som Carl Nesjar og Pablo Picasso.

Les mer om utstillingen her. 

_

Sverre Gullesen (NO) har utdannelse fra Ecole Nationale Superieure des Arts Visuels de la Cambre i Brussel og Kunstakademiet i Oslo (KHiO). Han jobber interdisiplinært med performance, skulptur, tekst, installasjon og video. Sammen med Kristian Øverland Dahl og Steinar Haga Kristensen utgjorde han kunstnergruppen D.O.R fra 2006–2015.

Kunstneromvisning
Lørdag 28. oktober
kl 14.00 - 14.45


NOUA Visningsrom, 2. etasje
Storgata 56, Bodø 

Gratis inngang