EN / NO
Responsive knapp

Om NŌUA

NŌUA er en kunstnerdreven arena for foto som samtidskunst og et faglig og sosialt møtested for lokale og tilreisende publikummere, i Bodø sentrum.

NŌUA samarbeider med kunstnere, kuratorer, skribenter og kunsthistorikere fra inn- og utland for å skape et program som fremmer samtaler og nytenking rundt foto som samtidskunst og presenterer relevante kunstproduksjoner og kunstnerskap. Vårt program av foredrag, kunstnersamtaler og utstillinger presenteres først og fremst i våre lokaler i Bodø, men i blant også utenbys og utenlands i samarbeid med eksterne aktører. NŌUA har en samling av fotobøker med stadig nye titler, som vi presenterer for publikum gjennom våre månedlige, uformelle fotobok-kaféer.

Igjennom vårt offentlige program ønsker vi å fremme relevante produksjoner og innovativ presentasjon av kunst og kunstnerskap av høy kvalitet, med mål om at publikum aktivt kan delta i en tidsriktig og relevant samtale rundt problemstillingene og mulighetene fotokunsten står ovenfor.

NŌUA ble etablert i 2017 av Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner. Lokalet, et tidigere matbutikk, har gjennomgått renovering og omgjort til en 200 kvm arena. Lokalene huser også Bjørnmyr og Mariners egne atelier, mørkerom, bokbinderi og rammeverksted.

_____

Programmet på NŌUA er åpent for alle. Det annonseres på Facebook og Instagram, samt på websiden vår og i nyhetsbrev. Vi opererer ikke med åpningstider forutenom utstillinger og arrangement, men gjerne ta kontakt om du ønsker å komme på besøk. 

Facebook : @AtelierNoua
Instagram: @atelier_noua
Instagram Innramming: @made_by_noua
Nyhetsbrev : Meld deg på her

NOUA er støttet av Norsk kulturråd, Arrangørstøtte i 2020-2022.