Om NŌUA

NŌUA er en kunstnerdrevet institusjon for foto som samtidskunst. NŌUA ligger i den arktiske kulturbyen Bodø, og holder til i en av de få gjenværende etterkrigstids arkitekturbygg i byen, bygget i 1944-48 av arkitekt Kristof Lange.

NŌUA samarbeider med norske og internasjonale kunstnere, kuratorer, forfattere og kunsthistorikere fra regionen og utlandet, for å lage et program som fremmer samtaler og nytenkning rundt foto som samtidskunst. Programmet med utstillinger, foredrag og kunstnersamtaler presenteres først og fremst i lokalene i Bodø, men ofte utenbys og internasjonalt, i samarbeid med eksterne institusjoner. Gjennom programmet ønsker vi å fremme relevante produksjoner og kunstnerskap, med mål om å gi publikum en mulighet til å delta i en betimelig samtale om problemstillingene og mulighetene fotografiet står overfor som samtidskunst i dag.

NŌUA ble etablert i 2017 av kunstnerne Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner. Lokalet inkluderer utstillingsrom og prosjektrom i byggets andre etasje og en offentlig arena på gateplan. NOUA har også en stadig voksende samling av fotobøker, tilgjengelig for publikum og gjennom fotobokrelaterte arrangementer. Bjørnmyr og Mariners egne atelier og verksteder ligger også i lokalene.

Programmet ved NŌUA er alltid gratis og åpent for alle. Følg oss på sosiale medier eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å få våre oppdateringer, eller kom til vårt neste arrangement.

Ansatte:
Dan Mariner (Kreativ direktør / Produksjonssjef)
Marianne Bjørnmyr (Kreativ direktør / Daglig leder)

Saga Ellingsen Wang (utstillingsvakt, helg)
Birk Bodøgaard (utstillingsvakt, helg)

_

Åpningstider: 
Tor - Søn 12.00 - 16.00

(Stengt 09. mai og 17. mai 2024)

NOUA er støttet av: 
Norsk kulturråd
Bodø2024
Creative Europe