Sheung Yiu (HK/FI)

The Poetics of Science

22.04 - 21.05

Kvinne på stol fremfor en grønn bakgrunn i fotostudio.

Utstillingen The Poetics of Science er en todelt visuell studie av vitenskapskommunikasjon. Den første delen består av fotografier som dokumenterer en serie pseudovitenskapelige eksperimenter utført i fotostudioer. Modeller inviteres til å utføre et eksperiment for kameraet mens kunstneren «utfører» rollen som en vitenskapsmann som registrerer målingene. Den andre delen er en serie fotografier som studerer og tilegner seg vanlige visuelle mønster av vitenskapelige bilder, som sekvenser, piler og skalaer. Prosjektet refererer til det visuelle språket til vitenskapelige bilder og dets historiske betydning som bevis, og dekonstruerer visualiteten til vitenskapskommunikasjon: dets produksjon, dets visuelle språk, dets poetikk og konstruksjonen av vitenskapelig autentisitet gjennom bruk av fotografi.

Re-appropriasjonen av konvensjonelle visuelle mønster i vitenskapskommunikasjon utfordrer fotografiets epistemiske autoritet. Multimediaprosjektet inkludert fotografisk arbeid, fotobøker, fotoobjekter, tekst og kunstneriske undersøkelser.

_

Sheung Yiu (FI/HKI) er en Hong-Kong-født, bildesentrert kunstner og skribent, basert i Helsingfors. Arbeidet hans er vidt utstilt internasjonalt, sist i Guangzhou Image Triennial i Kina. Hans arbeid publisert i en rekke fotomagasin som Der Greif, Lintroller og Wavepool. I 2017 vant han Grand Jury Prix på Wonder Foto Day og førstepremie i NTU International Photography Awards.

sheungyiu.com

Utstillingsåpning:
Lørdag 22. april kl 13.00

Kunstneromvisning
Lørdag 22. april kl 14.00

Åpningsfest: 
Lørdag 22. april kl 19.00
(NOUA seminarrom/bakkenivå)

Åpningstider: 
Tor - søn
12.00 - 16.00

_

NOUA Visningsrom, 2. etasje
​Storgata 56, Bodø