Rembert De Prez (BE)

Prosjektrom # 4

18.08 - 01.10

Landskap på Svalbard.
Rembert Deprez

I NOUA Prosjektrom presenterer NOUA norske og internasjonale kunstnere som jobber med fotografi, fotobøker og kamerabasert kunst. Publikum får innsikt i kunstnerens tematikk, undersøkelser og arbeidsprosess gjennom skissebøker, testtrykk, teori og tekniske prøver. Alle prosjektrom-utstillinger åpnes gjennom en kort omvisning og artist talk med presentasjon av kunstnerskapet.

Kunstnersamtalen 17. august starter med en kort omvisning i Prosjektrommet kl 19.00, fulgt av samtale og presentasjon i seminarrommet (bakkenivå). Varer til ca 21.00, salg av drikke fra bar.
_

Rembert De Prez er den fjerde kunstneren som blir presentert i prosjektrommet i 2022. Siden 2021 har De Prez gjennom sitt prosjekt Experimental Garden – A Conversation On Permafrost drevet av undersøkelser gjennom visuell kunst, rundt temaet permafrost i Arktiske regioner. Permafrost er jord som, som navnet antyder, burde forbli permanent frossen. På grunn av klimaendringer tiner denne jorda og akselererer den globale oppvarmingen. I dette forskningsbaserte prosjektet undersøker kunstneren hvordan vi kan visualisere et usynlig, men truende fenomen som tinende permafrost. De Prezs arbeid oppstår fra en fascinasjon rundt det komplekse forholdet mellom naturlige og menneskeforandrede landskap. Han bruker fotografi for å gjøre tiden håndgripelig, fange dens spor i rommet og innvirkningen den har på de observerte landskapene. På denne måten blir hans dokumentarprosjekter et kompass som leder veien til ukjente overgangssteder. Innenfor disse globale temaene ønsker De Prez å skape en viss transparens av selve dokumentarformen og avsløre styrken og begrensningene til det fotografiske mediet.

Rembert De Prez (f. 1990) er en belgisk kunstnerfotograf, som bor og arbeider i Gent.

rembertdeprez.com

Prosjektromsutstilling:
17. august - 1. oktober 2023

Artist talk og omvisning i prosjektrommet:
Onsdag 17. august 19.00 - 21.00 (baren åpen til 22.00).
Åpent for alle og gratis inngang.

Åpningstider:
Torsdag - søndag
12.00 - 16.00

_

NOUA Prosjektrom, 2. etasje
Storgata 56, Bodø