Clare Strand (UK)

The Colder the Weather the Warmer the Hearts

23.09 - 14.10

Scene på Godtemplarhuset, Bodø.
Moteshow. Johnson & Sotberg, Godtemplarhuset, Bodø, Norge, med tillatelse fra Arkiv i Nordland.

Clare Strand er anerkjent britisk konseptuell fotograf. Strand har i løpet av de siste 25 årene arbeidet med funnede bilder, kinetisk maskineri og tivoliattraksjoner. Nå åpner hun utstilling på NOUA i Bodø, i samarbeid med kurator Alexander Mourant.

NOUA inviterer alle byens innbyggere til å feire samarbeidet mellom kunstner og det lokale Bodø-samfunnet gjennom åpningsarrangementet lørdag 23. september kl 13.00.

I utstillingen The Colder the Weather the Warmer the Hearts vil Clare Strand debutere sine siste bærbare kunstverk med modeller fra Bodø, gjennom en mote-catwalk i galleriet. På åpningen vil det være catwalk med syv Bodø-baserte modeller, live musikk, servering av drinker og vaffelkaker som gjenspeiler den originale begivenheten i 1953.

Med inspirasjon fra arkivbilder fra et moteshow arrangert i Godtemplarhuset i Bodø (NŌUA) i 1953, vil Clares kunstverk skildre en rekke historier knyttet til Bodø. Strand har en spesiell interesse for tekstiler, klær og blomster, noe som kommer tydelig frem i utstillingen, som er basert på bilder fra den fotografiske samlingen til Arkiv i Nordland.

Kurator: Alexander Mourant. 

Meld deg på åpningen her (gratis). 

_

Clare Strand har stilt ut på steder som The Museum Folkwang; Centre Pompidou; Tate Storbritannia; Salzburg Museum of Modern Art og Victoria og Albert Museum. Hennes arbeid er holdt i samlingene til blant annet MOMA; SFMoma; V&A; Centre Pompidou; British Council; NY Public Library; The Mead Museum og Cornell University. Strand har publisert fire fotobøker til dags dato, inkludert Clare Strand Monograph (Steidl, 2009), Skirts (GOST, 2014), Girl Plays with Snake (MACK, 2017) og Negatives for Fun with Clare Strand Photography (Multipress, 2019). Strand var en av de fire nominerte til Deutsche Borse-prisen (2020).

clarestrand.co.uk

Åpning: 
Lørdag 23. september kl 13.00


Tidsplan:
13.00 
Ankomst og henvisning til sitteplasser

13.15 
Åpningstale

13.30 
Catwalk-intro ved Clare Strand og start av catwalk

14.00 
Catwalk er fullført

14.00 - 15.00 
Serveringer av forfriskninger og vaffelkaker
 

Åpningstider: 
Tor - søn
12.00 - 16.00

_

NOUA Visningsrom, 2. etasje
Storgata 56, Bodø