Aurora Haaland Stenersen

Prosjektrom #3

08.06 - 29.07

I NOUA Prosjektrom presenterer NOUA norske og internasjonale kunstnere som jobber med fotografi, fotobøker og kamerabasert kunst. Publikum får innsikt i kunstnerens tematikk, undersøkelser og arbeidsprosess gjennom skissebøker, testtrykk, teori og tekniske prøver. Aurora Haaland Stenersen er den tredje kunstneren som presenteres i Prosjektrommet i 2023. 

Alle prosjektrom-utstillinger åpnes gjennom en kort omvisning og artist talk med presentasjon av kunstnerskapet. Kunstnersamtalen 8. juni starter med en kort omvisning i Prosjektrommet kl 19.00, fulgt av samtale og presentasjon i seminarrommet (bakkenivå). Varer til ca kl 20.30, salg av drikke fra bar. 


Aurora Haaland Stenersen vokste opp på en liten øy i Lofoten og bruker kameraet som et verktøy til å utforske hennes forhold til hjemstedet, og hvordan tilhørighet, identitet og seksualitet utformer seg blant ungdom i små norske samfunn. Det siste året har Stenersen gjennom prosjektet Oss i Mellom reist gjennom Norge for å møte skeive ungdommer som bor på bygda. Som skeiv og oppvokst på et lite tettsted ville hun møte ungdommer med lignende opplevelser og tilby et mer nyansert blikk på hva det vil si å være skeiv i dag. 

Som visuell historieforteller utforsker hun ytterkantene av dokumentarfoto-sjangeren, og ved bruk av portretter fotograferer hun mennesker både som individer og som et vindu til et større tema. Som en assosiasjonslek finner hun neste steg på veien mens hun går, og som student fortsetter hun å leke, eksperimentere og finne sitt visuelle språk. 
_

Aurora Haaland Stenersen (1997, NO) er en fotograf og visuell historieforteller fra Henningsvær i Lofoten. Hun er for tiden basert i Haag, Nederland som student på The Royal Academy of Art, hvor hun tar en BA i fotografi, spesialisert i dokumentarfoto. I 2021 uteksaminerte hun fra Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Samme år ga hun ut en selvpublisert fotobok Heimblind, og utdrag fra prosjektet ble stilt ut på Den 76. Nordnorske Kunstutstilling. Hun deltok i mentorprogrammet Emerging Nordic Talents av Atla x Atelier Noua i 2021, og i 2022 har hun stilt ut prosjektet Oss i Mellom i form av to utstillinger støttet av både fritt ord og kulturrådet. Hun mottok også Sparebank Nord-Norges talentstipend i 2022. 

Utstilling:
8. juni - 29. juli 2023

Arrangement:
Kunstneromvisning for unge publikummere (16-22 år):
Torsdag 8. juni kl. 17.00 - 18.00

Kunstnersamtale
og omvisning i prosjektrommet

Torsdag 7. juni 19.00 - 20.30
Gratis inngang, åpent for alle. 

_

NOUA Visningsrom, 2. etasje
​Storgata 56, Bodø