Alexander Mourant (UK)

Prosjektrom # 1

01.03 - 19.03

Rød tekst: Project Room #1
Copeland Gallery, 2019 'Where You Are Not Selected' works from 'Aomori', 2017

I NOUA Prosjektrom presenterer NOUA norske og internasjonale kunstnere som jobber med fotografi, fotobøker og kamerabasert kunst. Publikum får innsikt i kunstnerens tematikk, undersøkelser og arbeidsprosess gjennom skissebøker, testtrykk, teori og tekniske prøver. Alle prosjektrom-utstillinger åpnes gjennom en kort omvisning og artist talk med presentasjon av kunstnerskapet.

Kunstnersamtalen 1. mars starter med en kort omvisning i Prosjektrommet kl 19.00, fulgt av samtale og presentasjon i seminarrommet (bakkenivå). Varer til ca 21.00, salg av drikke fra bar. 
_

Alexander Mourant (UK) er den første kunstneren til NOUAs nye prosjektrom-serie. I prosjektrommet vil publikum møte Mourants kunstneriske undersøkelser og lære om prosessene bak hans kunstprosjekter. Publikum vil aktivt kunne fordype seg i materialet hans, og Mourant vil holde en omvisning og kunstnersamtale.

Arbeidet til Alexander Mourant omfavner selvbiografi, litteratur og referansebasert tenkning, med et mål om å skape fortellinger som stiller spørsmål ved forholdet mellom kroppen og det fotografiske mediet. Hans praksis er en dypt forankret undersøkelse av fotografi, tekst, performance og skulptur, og søker å avdekke en parallell mellom handling og teoretisk diskurs. Kjent for sin postkonseptuelle tilnærming og grundige undersøkelser, bruker han ofte metodologier dyrket av 1960-70-tallets Land Art-bevegelse, Performance og Arte Povera, for å hjelpe til med å stille spørsmål ved, eller presse, vår forståelse av det fotografiske mediet. Mourant foreslår alternativer til hvordan bilder kan håndtere temporalitet, romlighet og refleksivitet, gjennom nye måter å tenke på, og henspiller på at det fotografiske er et terreng i seg selv, og et sted vi krysser.

_

BIO
Alexander Mourant
er en kunstner, pedagog og skribent basert i London. Han har tidligere hatt oppdrag fra FT Weekend Magazine, Hapax Magazine og The Greatest Magazine, og er persentert i publikasjoner som British Journal of Photography, The Guardian, Photograph, Unseen Magazine og Photomonitor. Soloutstillinger inkluderer Aomori på The Old Truman Brewery og Unseen Amsterdam, sammen med gruppeutstillinger på Lismore Castle Arts, Edel Assanti, Saatchi Gallery, Seen Fifteen Gallery, Peckham 24 og Photo50, London Art Fair. Mourant er mottaker av tilskudd fra ArtHouse Jersey, Jersey Bursary og Arts Council England. Han har blitt tildelt Free Range Award og ble nominert til Foam Paul Huf Award. Mourant er medlem av Revolv Collective, en kunstorganisasjon etablert i 2017 som forkjemper kunstpedagogikk; han er også bidragsyter ved C4 Journal, en plattform dedikert til å skrive om fotografi og fotobokens ulike inkarnasjoner. Mourant fullførte sin BA Photography ved Falmouth University, og MA Photography ved Royal College of Art, London.

Instagram: @alexandermourant
Web: alexandermourant.com

Utstilling:
1. mars - 19. mars 2023

Arrangement:
Kunstneromvisning for unge publikummere (13-25 år):
Onsdag 1. mars kl. 18.00 - 19.00

Kunstnersamtale
og omvisning i prosjektromme
t
Onsdag 1. mars 19.00 - 21.00
(baren åpen til 22.00).
Gratis inngang, åpent for alle. 
Les mer her

_

NOUA Visningsrom, 2. etasje
​Storgata 56, Bodø