EN / NO
Responsive knapp

POWER & PAPER 2020

OBS : Datoene for programmet Power & Paper 3.-6. Juni 2020 har blitt utsatt til 2.-5. Juni 2021 på grunn av Covid-19. 

___

Sammen med kurator Francesca Marcaccio har vi satt sammen et program for 2020 med seminarer, foredrag, utstilling, publisering, workshop og mer. Vi ønsker dere alle velkommen til å besøke NOUA og Bodø og for å delta i arrangementene sammen med internasjonale kunstnere, foredragsholdere og skribenter.

Igjennom programmet Power & Paper har vi et mål om å gi publikum mulighet til å reflektere over kunstnerens ultimate makt over å presentere ulike virkeligheter og å rette publikums oppmerksomhet mot hvordan vi navigerer dokumentert, historisk materiale og offentlige arkiv.

Programmets tema vil fokusere på hvordan fotografisk dokumentasjon og arkiv er foranderlig og åpen for tolkning gjennom kuratorens eller kunstnerens intervensjoner. Programmet vil ta for seg spørsmål om fotografi, offisiell/dokumentert historie, individuelle forhold til hukommelse og historie, konsepter om manipulering, autentisitet og forfatterskap.

Kunstnere og kunstteoretikere blir invitert til å diskutere sin egen praksis og erfaringer rundt bruk av arkiver for å kontekstualisere emnet og stille spørsmål ved virkeligheten eller sannheten til historiske hendelser.