EN / NO
Responsive knapp

Artist in Residence

OBS: Artist in residence-programmet blir utsatt fra 2020 til 2022 på grunn av Covid-19.
____

Kunngjøring av valgt kunstner:

Vi er glade for å ønske Aaron Claringbold velkommen til Bodø i 2022, hvor han skal utvikle et spennende prosjekt og produsere en bokdummy i løpet av sin tid på NOUA.

Aaron er en australsk fotograf som jobber med fokus på land, arealbruk, økologi og menneskelig tilstedeværelse i det moderne Australia. Som kunstner utforsker han måtene menneskelig innvirkning og ideologier har formet forestillinger om landskapet siden koloniseringen og mater nasjonalistiske identiteter rundt seg. Han samarbeider med kunstneren Rebecca McCauley.
___

Artist in Residence er et pilotprosjekt, og hadde en 'open call' til alle kunstnere som jobber med kamerabasert kunst vinteren 2020.

Målet med AiR er å ønske en talentfull kunstner velkommen til å delta i den oppsatte workshopen med prosjektet sitt, og få ekstra tid i Bodø for å fortsette arbeidet med prosjektet med tilgang til en rekke produksjonsfaciliteter og muligheter for en-til-en-undervisning.

Den valgte kunstneren får alle kostnader dekket (deltakelse på workshop, reise, overnatting, mat, materiell).

Fasiliteter som er tilgjengelige på NOUA inkluderer etterbehandlingsrom med redigerings-/ postproduksjonfaciliteter, digital fotografisk trykk, analogt mørkerom, papir og negativ skanning, lite fotostudio og bokbindingsverksted.

Den valgte kunstneren mottar også materialer etter eget valg opp til 300 EUR (fotopapir, materialer til fotobokdummy osv.).

AiR er finansiert av Nordland fylkeskommune.