EN / NO
Responsive knapp

Om

Online-programmet Once Upon a Time .. er laget i samarbeid med NOUA (Marianne Bjørnmyr & Dan Mariner) og Double Dummy (Mathieu Asselin og Sergio Valenzuela Escobedo).

 

Om DoubleDummy

Double Dummy er en plattform drevet av Mathieu Asselin og Sergio Valenzuela Escobedo som skaper et rom for å produsere og vise frem kritiske refleksjoner rundt dokumentarfotografi.

Double Dummy anser at prosessen med fotografisk produksjon, sirkulasjon og forbruk er flettet sammen med etiske og politiske dimensjoner: makt, identitet, kjønn, rase, historie osv. De fremmer kritiske fotografiske praksiser som er selvbevisst om sin rolle innenfor den moderne verden / systemet, og som er i stand til å tilby oss måter å se det som stiller spørsmål ved hegemoniske fremstillinger.

På samme måte vil Double Dummy vurdere at målet med dokumentarfotografi ikke bare er å dokumentere konsekvensene av visse hendelser, men heller avdekke maktstrukturer i oppbyggingen av disse hendelsene. Det, i motsetning til dokumentarfotografi som en måte å estetisere representasjon av sosio-politiske problemer på.

Double Dummy ønsker å revurdere metodene og målene rundt dokumentarfotografiet for å gjøre det mer lydhør overfor utfordringene i dagens samfunn. De mener imidlertid at denne omdefinisjonen bør etableres basert på dialog og utveksling mellom de ulike aktørene som er involvert i dokumentarfeltet. 

doubledummystudio.com