EN / NO
Responsive knapp
Untitled-1
Tilbake

Onsdag 06.02.19
18.00 - 21.30
INITIERING AV PROSJEKTER

Kveldsseminar
Gratis inngang

Muligheter for kjøp av forfriskninger

 

Last ned program

 

 

 

 

KVELDSSEMINAR : INITIERING AV KUNSTPROSJEKTER
 

Vivienne Gamble
Grunnlegger og direktør, Seen Fifteen / Med-grunnlegger og Kreativ Direktør Peckham 24 Festival
+
Jo Dennis
Kunstner /  Direktør Maverick Projects / Med-grunnlegger og Kreativ Direktør Peckham 24 Festival

Tom Lovelace
Kunstner / Kurator
+
Emma Bowkett
Sjefsredaktør for Fotografi, Financial Times FT Weekend Magazine / Kurator
+
Paneldialog v/moderator Maria Lyngstad Willassen

 

Varierende satellittprosjekter og initiativer utenfor de “vanlige” institusjonene har oppstått som dynamiske og mobile arenaer over hele verden. Disse plattformene gjør det mulig for uavhengige kuratorer og kunstnere å vise arbeid uten behov for å operere innenfor rammene av de tradisjonelle fysiske, geografiske og finansielle institusjonelle rammene. Nære samarbeid og kunnskaputveksling mellom kunstnere, kuratorer, designere og redaktører resulterer i spennende alternativer til de etablerte institusjonene. Endrer satellittprosjektene hvordan kunstnere produserer arbeid og tilnærmer seg sin praksis, og presser disse de tradisjonelle institusjoner til å revurdere deres tilnærming til kunstnere og kuratorer?

Gjennom samtalene vil vi høre om ulike erfaringer med å initiere og organisere kunstprosjekter fra initiativtakerens, kuratorens og kunstnerens synspunkt. Kunstutdanning og hvordan satellitt-prosjekter og ukonvensjonelle muligheter kan påvirke måten kunststudenter produserer arbeid på i dag, vil også være et fokus.Foredragsholderne har til felles at de har jobbet sammen med kunstprosjektet Peckham 24. 

Foredragene holdes på engelsk.

Bilde: “In Preparation No.10” av Tom Lovelace

Emma Bowkett (UK) er sjefsredaktør for fotografi i Financial Times FT Weekend Magazine. Da hun startet her i 2009 var hun en del av det kreative teamet som omarbeidet det visuelle språket i magasinet for re-lanseringen i 2010.

Bowkett har kuratert utstillinger for Triennale der Photographie Hamburg, Peckham 24 i London og i 2018 med-kuraterte hun PhotoEast festival. Hun er en universitetslærer som deltar regelmessig i internasjonale ”portfolio reviews”, festivaler, kunstmesser og priser, blant annet Unseen, Foam Paul Huf, og Carmignac Award. Hun har vært Mester i både Foam og Fabrica Masterclasses og er en del av Magnum Photos Professional Practice. Emma vant den første Firecracker Contributors Award, som anerkjenner kvinner som har hatt en betydelig innvirkning på fotoarenaen. Bowkett har en mastergrad i Bilde og kommunikasjon fra Goldsmiths University i London.

 

Tom Lovelace (UK) er en London-basert kunstner og kurator. Han studerte fotografi ved Arts University Bournemouth før han studerte kunsthistorie på Goldsmiths College. Hans praksis utforsker fotografi og dets historie og han arbeider i krysningen mellom fotografi, skulptur og performance. Han jobber som veileder ved Royal College of Art og Arts University Bournemouth.

Lovelace har nylig hatt utstillinger og arbeid presentert på blant annet Copeland Gallery, London (2018), Crispr Bogota (2017), Flowers gallery, New York (2017), Paris Photo, Grand Palais (2016), filmscreening på Tate Modern (2016), Victoria og Albert Museum (2014), Les Rencontres d’Arles, (2013), Unseen Art Fair (2013).

Lovelace har vært nominert til Deutsche Börse Photography Foundation Prize, Foam Paul Huf Award, Prix Pictet Award og Infinity Award. Arbeidene hans har blitt omtalt og anmeldt i The Financial Times, The Guardian, The Daily Telegraph, Wallpaper Magazine og British Journal of Photography blant andre.

 

Jo Dennis (UK) er en britisk kunstner som arbeider mellom sine atelier i London og Amsterdam. Nylige soloutstillinger inkluderer A Kind of Solid Liquid, 2018 på Sid Motion Gallery London, en solo presentasjon for Discovery på Photo London 2018, Your feet in the air and your head on the ground, Peckham 24 2017.

I 2010 var Dennis med på å starte det kunstnerstyrte initiativet Asylum i et forfallent kapell i London. Fra 2016 til 2018 startet hun, og var kurator for AMP Gallery, et annet kunstnerdrevet galleri.  Hun er nå direktør for Maverick Projects, som har flere alternative kunststeder som initierer utstillinger og arrangement i Sørøst-London. Dennis er grunnlegger og kreativ direktør for Peckham 24, en årlig fotofestival.

 

Vivienne Gamble (UK) er grunnlegger og direktør for Seen Fifteen Gallery i Peckham, i Sør-London. Det kunstneriske programmet på Seen Fifteen er dedikert til samtidsfoto, med et spesialisert fokus på fotografiets "utvidede felt" og kunstnere som skyver grensen til mediet. Kunstnere som arbeider med Seen Fifteen inkluderer Maya Rochat, Laura El-Tantawy, Taisuke Koyama, Alexander Mourant, Megan Doherty, Martin Seeds og Ciaran Og Arnold. Opprinnelig fra Irland støtter Vivienne også arbeidet med nye irske kunstnere og har kuratert utstillinger på Belfast Exposed Photography Gallery og Centre Culturel Irlandais, Paris.

Vivienne er medgrunnlegger av Peckham 24 - en festival for samtidsfoto som finner sted under Photo London i mai hvert år. Festivalen er et samarbeid mellom Peckham-baserte kunstnere og kunstrom - fjerde utgave av Peckham 24 finner sted i mai 2019.

Vivienne har en MA i Historie og teori for fotografi fra Sotheby's Institute for Art, og har en inngangsport til fotograferi fra en tidligere karriere innen reklame og markedsføring.

 

Maria Lyngstad Willassen (NO) er rådgiver for kunst- og kulturformidling i Nordland fylkeskommune, samt frilansskribent. Hun er utdannet fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Skrivekunstakademiet i Hordaland, har tidligere bl.a. jobbet som kunstformidler ved Hordaland kunstsenter og vært medredaktør for kunstbokserien Dublett og for tidsskriftet Vagant.

 

Peckham 24 er en årlig, tredagers festival hvor foto som samtidskunst står i fokus, og som foregår i helgen av Photo London Week. Festivalen er et samarbeid mellom kunstnere, kuratorer og gallerier basert i hjertet av Peckhams kunstscene. Gjennom et program med nye utstillinger, utstillingsåpninger og live-arrangementer, setter Peckham 24 søkelys på arbeid fra innovative og eksperimentelle kunstnere som arbeider med fotografi.

Peckham 24 Festival, 2018. Foto : Kate Peters.