EN / NO
Responsive knapp
Untitled-1
Tilbake

13. - 30. mars 2019

Åpningstider i utstillingsperioden: 
Ons : 11.00 - 17.00
Tor: 11.00 - 19.00
Fre: 11.00 - 17.00
Lør: 11.00 - 15.00

Omvisning lørdag 30. mars kl 13.00

SCULPTURAL LANDSCAPES

Utstillingen er kuratert av Trine Stephensen (UK/NO)

Kunstnere:
Inka and Niclas (FI)
Adam Jeppesen (DK)
Marianne Bjørnmyr (NO)
Miriam Nielsen (DK)


Utstillingen 'Sculptural Landscapes' presenterer en rekke skandinaviske kunstnere som alle jobber med fotografiets skulpturelle og abstrakte egenskaper. I sine arbeider har de en tilnærming til landskapet som fenomen og gjennom verkene møter vi både menneskeskapte og naturlige landskap samt indre og ytre landskap.


I utstillingen er landskapet både et universelt faktum og en personlig affære og kunstnernes tilnærming er like mangfoldig. Vi møter arbeider som er skapt direkte i kameraet, men også arbeider som er forvrengt, bleknet, og vridd utenfor kameraet. Kunstnerne begrenser seg ikke til å jobbe innenfor den fastsatte rammen, de utfordrer selve overflaten av bildet og beveger seg utenfor rammen i romlige installasjoner.
Plantation Studio, drevet av Trine Stephensen, er et kunstinitiativ og prosjektrom som utforsker samtidskunstens kuratoriske og fotografiske felt. Studioet kuraterer utstillinger, publikasjoner og arrangementer.
 

__

I forbindelse med utstillingen vil en spesialutgave av The Plantation Journal med kunstnere fra utstillingen bli publisert i samarbeid med Atelier NOUA. Publikasjonen vil bli lansert på åpningsdagen.

Utstillingen er finansiert av Nordisk Kulturfond, Norsk Kulturråd og Nordland fylkeskommune. 

Trine Stephensen (f. 1984, Norge) er en uavhengig kurator, redaktør og skribent med fokus på samtidsfoto, basert i London, Storbritannia. Hun er grunnleggeren av visningsrommet A Corner With i London og The Plantation Journal. Stephensen jobber for tiden som digital redaktør for en ny digital plattform for Unseen, Amsterdam.

 

Miriam Nielsen (f. 1970, Danmark) er en visuell kunstner og kurator som arbeider med foto, video, lyd og installasjon. Nielsen er utdannet fra The Danish Photographic Art School, Fatamorgana, og har en MA i visuell antropologi fra Københavns Universitet og en BA fra Soas, University of London.

Nielsen arbeider innen semi-abstrakt, konseptuell fotografi hvor hun skaper montasjer ved å kombinere elementer fra urbane og landlige miljøer. Fascinert av forestillingen om sannhet i fotografering, forvrenger Nielsen ofte sine opprinnelige bilder gjennom flere digitale og analoge inngrep.

 

Marianne Bjørnmyr (f. 1986, Norge) bor og jobber i Bodø. Marianne har en Master of Arts i fotografi fra London College of Communication, University of the Arts London. I sin praksis jobber hun med undersøkende fotografi, og er opptatt for vår oppfatning av fotografens tilnærming til virkeligheten. Gjennom teoretisk og praktisk eksperimentering rundt fotografisk presentasjon utforsker hun fenomener og visuell representasjon satt opp mot vår forståelse, tolkning og genererte oppfatning av bilder.

Bjørnmyrs arbeid har blitt stilt ut nasjonalt og internasjonalt, blant annet på Høstutstillingen, Den Nordnorske Kunstutstilling, Daniel Blau London, Kunstquartier Bethanien Berlin og Aldama Fabre Gallery Bilbao.

 

Inka Lindergård (f. 1985, Finland) og Niclas Holmström (f. 1984, Sverige) har bodd og jobbet sammen i Stockholm, Sverige, siden 2007.

De to kunstnerne som kaller seg Inka og Niclas, endrer landskapet kun i korte øyeblikk med små inngrep, i henhold til deres egne personlige visuelle konsepter. Dette gjelder også de merkelige fargene i bergartene i bildene deres. Vi er ikke vitne til kjemiske ulykker eller klimaendringer; dette er ikke noe annet enn fargen fra en kanne spraymaling eller rosa røyk, som farger landskapet i løpet av en fotoeksponering. Noen ganger er det rett og slett fargefiltre plassert over blitsen som forfalsker eksisterende farger. Likevel, selv med denne bakgrunnen, mister de fascinerende bildene ikke noe av deres utstråling og innflytelse.

 

Adam Jeppesen (f. 1978, Danmark), fikk sin første internasjonale anerkjennelse med sin ”Wake”-serie, som ble utgitt i 2008 av Steidl i bokformat. I 2009 ble Jeppesen nominert til både Deutsche Börse Photography Prize og KLM Paul Huf Award. Hans arbeid har vært utstilt over hele verden og er representert i samlingen på Denver Art Museum (USA), Dansk Kunstfond, Statens offentlige kunstråd i Sverige, Nasjonalmuseet for fotografering i Danmark, samt i mange private samlinger. Adam Jeppesen bor og arbeider i Buenos Aires, Argentina.