EN / NO
Responsive knapp
Untitled-1
Tilbake

Fredag 04.05.18
Kl. 18.00 - 01.00
FOREDRAG
Faglig

100 Norwegian Photographers på NOUA

Velkommen til foredrag og panelsamtale på Atelier NOUA 04. mai 2018 som en del av prosjektet 100 Norwegian Photographers.

Prosjektet 100 Norwegian Photographers er organisert og kuratert av kunstneren Ina Otzko. I løpet av 100 dager har like mange norske samtids-fotografer blitt presentert.

Program: 

Kl. 19.00 - 20.00 "Fotografi: Mediumet som endret og utfordret det Norske samtidskunstfeltet"
Stephanie von Spreter, Kunstfaglig ansvarlig Fotogalleriet, Oslo.

Kl. 20.15 - 21.30 "Foto som samtidskunst - det norske feltet i dag"
Panelsamtale - Lena Katrine Sokki og Marianne Bjørnmyr.

Kl. 21.30 - 01.00 - Åpen pop-up pub med visuell presentasjon av de 100 fotografene. 

Dørene åpner kl 18.00. Velksomst-drikk, og åpen bar med alle rettigheter hele kvelden.
Gratis inngang. Begrensede sitteplasser. 

Arrangementet er støttet av Bodø kommune, Norsk Kulturråd og Norsk Fond for Fotografi.

_______

Foredrag: "Fotografi: Mediumet som endret og utfordret det Norske samtidskunstfeltet"
I hennes presentasjon vil Stephanie von Spreter snakke om fotografi som et medium som utfordret det visuelle kunstfeltet helt fra starten. Hun vil gi en kort introduksjon til fotograferingens begynnelse og bruk som en form for visuelt uttrykk, og sette den inn i den spesifikke norske konteksten, med fokus på nyere utviklinger og tendenser i fotografisk kunst.

Stephanie von Spreter er kunstnerisk leder på Fotogalleriet siden 2011. Som kunstnerisk leder har hun vært ansvarlig for en rekke utstillinger og seminarer med fokus på kamerabasert samtidskunst. Hun jobbet med begge Norske og internasjonale kunstnere, blant annet Terje Abusdal, Katja Aglert, Andreas Bennin, Tonje Bøe Birkeland, Jan Freuchen, Ane Hjort Guttu, Shirana Shahbazi, Marie Sjøvold, Marthe Elise Stramrud og Alec Soth. I sin posisjon som kunstnerisk leder har hun også vært initiativtaker til en rekke nasjonale, Nordiske og internasjonale samarbeidsprosjekter og var ansvarlig for å etablere et fotobasert formidlingsprogram på Fotogalleriet. Von Spreter er også gründer og nåværende medeier av Oslos første utstillingsguide for samtidskunst, U.F.O. (ufoguide.no).

Før hun ble bosatt i Norge, fungerte Stephanie von Spreter som prosjektleder for ulike store utstillinger og prosjekter, inkludert 4. og 5. Berlin Biennale for Contemporary Art. Hun organiserte det kulturelle programmet for et norsk statsbesøk i Vietnam i 2004 under ledelse av Office for Contemporary Art Norway (OCA). Hun var assisterende kurator på 50. Biennale di Venezia og kuratorassistent på Documenta11 i Kassel i 2001/02.

__

Lena Katrine Sokki (f. 1980) avsluttet sin mastergrad i billedkunst på Kunstakademiet i Trondheim (KiT, NTNU) 2013 og mottok Trondheim kommunes kulturstipend samme år. Hun bor i Trondheim, hvorfra hun arbeider bredt innen kunstfeltet, både med egen kunstpraksis og kunstformidling. De siste ti årene har kunstnerduoen Lena Katrine & Heidi-Anett utgjort den sentrale delen av hennes kunstpraksis, en duo som har utforsket de symbiotiske og parallelle sidene ved å være to kunstnere med et felles kunstnerisk uttrykk. Sammen med den andre halvdelen av duoen, Heidi-Anett Haugen (f. 1985), har hun avholdt en rekke soloutstillinger i inn- og utland, samt deltatt på gruppeutstillinger som Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, Nordnorsken og Trøndelagsutstillingen. Duoens arbeid er representert blant annet i Trondheim Kommunes og Haugesund Kunstmuseums samlinger. www.lenakatrine.com

Marianne Bjørnmyr (f. 1986) bor og jobber som billedkunster i Bodø. Marianne fullførte i 2012 en Master of Arts i fotografi fra London College of Communication. I sin praksis jobber Marianne med undersøkende kunst hvor hun gjennom teoretiske og praktiske undersøkelser utfordrer fotografiet som dokument og avbildning, og hvor presentasjonen av fotografiet er satt opp mot vår forståelse, tolkning og genererte oppfattelse av bildemateriale. Mariannes arbeid har tidligere blitt stilt ut nasjonalt og internasjonalt blant annet på Høstutstillingen, Den Nordnorske kunstutstilling, Daniel Blau London, Kunstquartier Bethanien Berlin og Aldama Fabre Gallery, Bilbao. Hun har publisert bøkene An Authentic Relation, Beneath the Salt og Shadows/Echoes som alle har blitt stilt ut på fotobokmesser i bla. Tokyo, Paris, Amsterdam, London, Roma og Wien. Marianne startet i 2017 Atelier NOUA i Bodø i samarbeid med Dan Mariner.

_______

www.100norwegianphotographers.no

Foto: Lena Katrine & Heidi-Anett